lauantai 26. huhtikuuta 2014

0

Valokate ja putkisuoja

Nyt alkaa akvaarion sisälle tuleva tekniikka olla melkein kohdallaan. Enää pitää saada virtauspumppu hiljaiseksi. Jotain pehmennyskumia väliin taikka jokin diy-ripustus sille. Pitää miettiä sitä vielä, mutta nyt suunnittelen valokatetta.

Tarkoitus on siis tehdä koko akvaarion kattava kate. Tämän katteen sisälle sitten tulee valot. Ledejä varten olen hankkinut jo 120cm alumiinikiskoa, Ikeasta Kvartal-verhokiskoa. Siitä riittää hienosti kaksi 60cm pätkää hyvin 75cm pitkään altaaseeni.

Valokatteella voisi olla korkeutta max 13cm, silloin se ei vielä peittäisi taulua. Ulkonäöstä olen ajatellut tehdä vähän kuin kehystettyä levyä olisi. Eli reunoihin kohoavan kehykset ja kehysten väliin vaneria. Jonkinlainen luukkusysteemi siihen olisi tulossa, tarkat suunnitelmat vielä hakusessa. Tarkoitus siis sillä olisi tarjota helppo reitti tarjoileman ruokaa akvaarion asukeille ja samaa luukkua käyttäen lisätään vettä haihdutusaltaaseen.

Samaa kehystettyä tyyliä on tarkoitus jatkaa myös altaan kehyksissä. Niissä on nyt alumiiniset kehykset, jotka on tarkoitus päällystää puisilla kehyksillä. Jostain pitäisi siis löytää sopivaa kulmalistaa. Onkos kenelläkään vinkkejä, että mistä moisia löytäisi?

Samaa kehystystä olisi sitten tarkoitus tehdä myös alakaapillekin. Sen suunnittelu on vielä hieman vaiheessa. Kaapissa on kuitenkin liukuovet, joihin ei paljoakaan mitään kehystystä saa tehtyä.

Lopulta kaikki puuosat on tarkoitus petsata Bloomin tummanruskealla, jota jo käytin rattitelineessäkin. Niin, paitsi tietysti valokatteen sisäpuoli, jonne on tarkoitus laittaa jotain kiiltävää valkoista.

Tein tilauksen vanerin leikkaukselle Bauhaussista. Samasta paikasta löysin sopivaa rimaa sekä kulmalistaa. Huomenna saan hakea vanerit sieltä. Jee, rakennus etenee taas reilusti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti