keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

0

Säädettävä ratti- ja poljinteline

Pojat saivat joulupukilta Thrustmasterin ratti-poljin-paketin pleikkarille. Pari kertaa sitä kokeiltiin sohvapöydän reunalla. Muuten ihan ok, mutta polkimet liukuvat kauemmas ja minulle ratti oli aivan liian matalalla.

Olemme hankkineet pojille yläkertaan telkkarin ja äänentoiston, pleikkari puuttuu vielä sieltä. Eli tarkoitus on siirtää n. 50% melusta olohuoneesta yläkerran aulaan. Tätä silmällä pitäen päätin hankkia ratille ja polkimille telineen.

Hetken nettikauppoja selatessa tuli huomattua, että ne ovat yllättävän kalliita ja usein melko ruman näköisiäkin. Niinpä suuntasin nettihakuni diy-sivuille ja ohjeiden/esimerkin metsästämiseen.

Youtubesta sitten lopulta löysin melko kivan.Ks. Video. Siinä oli säädettävä korkeus ja koko komeuden sai taitettua kasaan.

Samantyylisen tein itsekin. Lisätuunauksen tein tekemällä polkimille kaksi paikkaa. Piirsin ympärykset pohjalevylle ja leikkasin pistosahalla pois. Samalla tein sopivan välipalikan, jolla polkimet sai lukittua paikalleen, kumpaankin asentoon. Eli nyt polkimille on sopivat asennut pojille ja itselleni samaten ratin saa kahteen asentoon lukittua ja jos siipimutterin vaan kiristää kunnolla, niin sitten ratin voi jättää myös muihin asentoihin. Polkimien eteen laitoin pari ruuvia, jotka päällystin Verkkokaupasta ostetulla Sugrulla. Tein siis näppärät tapit, joiden ympärille voi kieputtaa ylimääräisen johdon. Pohjaan lisäsin kovalevyn, jotta koko komeuden voi siirtää nostamalla rattitasosta ja tällöin polkimetkin pysyvät kyydissä.

Yksi kuva selkeyttänee tilannetta paremmin kuin tuhat sanaa. :)

Rattiteline poikien asennossa

Yhden mokan tein ensimmäisen version kanssa. Rakensin silloin pohjan lastulevystä ja tein siihen liian pienet osuudet polkimien etupuolelle ja takapuolelle. Se meni poikki, kun rattiin tuli vähän sivuttaisvääntöä. Nykyinen versio on nyt tehty liimapuulevystä ja levensin siinä noita reunuksia. Hyvältä tuntuu ja näyttääkin. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti