tiistai 29. huhtikuuta 2014

1

Palapeli

Hankinpa sitten palapelin. Puolet osista tilasin valmiina, toisen puolen tein itse. Piakkoin aloittelen kokoamista. Saa nähdä, että tilasinko yhtään palaa oikeilla mitoilla. Olisi ehkä kannattanut tehdä BIM-malli tästäkin. Ei tulisi niin paljon säätämistä rakennustyömaalla.

No, onni onnettomuudessa, väärin mitoitetut palat ovat kaikki liian suuria. Eli ne voi leikata vielä sopivan kokoisiksi. :)

Tuosta pitäisi saada valokate aikaan. Vielä jopa avattava sellainen. Hommasinpa rautakaupasta myös esileikattuja paloja hakiessani jiirisahan. Kahvikäyttöisen. Ei mikään hienopuusepän vehje, mutta tällaiseen kotiväkertämiseen varsin hyvän oloinen laitos. Taitaapa tuohon katteeseen tulla kolmen palkin jiiriliitos. :)


Jiiriliitosten tekoa omatekemiin palasiin.


Valmiit (melkein oikean kokoiset) vanerin palaset

Valikate pitäisi tuosta tulla, kunhan saan palat valmiiksi ja kaiken kasaan. Saapi nähdä, että jääkö ylimääräisiä paloja.


Suunnitelma vapaalla kädellä piirrettynä

Suunnitelmasta puuttuu yksityiskohtia, kuten saranointi. Mutta eiköhän tosta jotain synny. :)

1 kommentti:

  1. Niinhän siinä sitten kävi, että kun sain kaikki palat leikattua kuntoon ja rupesin ajamaan niihin uria, niin tajusin, että lyhimpiin paloihin en saa niitä uria tehtyä. -> Pitää tehdä ensin pidempi uritettu rima ja sitten pätkin sen oikeaan mittaansa. Huoh.

    Ja sitten toinen huoh, 4mm jyrsinterä meni ja katkesi kesken jyrsimisen. :/
    Eikun huomenna hakemaan uutta, taidan ostaa samalla 3-4 kappaletta.

    VastaaPoista