maanantai 26. toukokuuta 2014

0

Palapeli kasautuu pikkuhiljaa. Olen vaan ollut liian laiska ottamaan kuvia edistymisestä.
Valokatteen kiinteän osan, eli päätyjen ja takareunan osat sain valmiiksi. Eli 4mm ura vanerille rimaan ja sitten riman päädyt jiiriin, osa kahteen suuntaan jopa. Vaneritkin pienensin oikeisiin mittoihin. Olin vahingossa lisännyt mittoja niitä tilatessani, kun olisi pitänyt pienentää niitä mittoja. No, pistosahalla sain leikattua ne helposti. Halvemmaksi olisi tullut ottaa vain riittävän suuri pala, josta noi olisi saanut ja tehdä koko leikkely kotona. Nyt taisin maksaa 30e siitä, että pilkkoivat vanerin rautakaupassa palasiksi. Turhaan. :/

Uran jyrsiminenkin meni melkein putkeen, kun ostin halpisterän, niin eihän se kestänyt kuin pari palikkaa, sitten katkesi. Toinen terä sitten maksoikin yli 3 kertaa enemmän, mutta oli kyllä paljon tukevamman oloinenkin ja kesti loppuun asti.

Toinen moka rimojen jyrsimisessä tuli tehtyä, kun leikkasin rimat ensin mittoihin. Sen jälkeen jyrsiminen toimi hyvin isompiin palikoihin, eli ~28cm pitkiin. Mutta 7,5cm pitkiin palikoihin ei sitten saanutkaan enää mitenkään tehtyä tuota uraa siististi. Kokeilin kyllä.

Eli pienet palikat meni uusiksi. Ensin urat pidempään palikkaan ja vasta sitten pätkiminen jiirisahalla.
Nyt onkin päädyt jo liimattu kasaan ja tausta odottaa omaa vuoroaan. Ei ne ihan täydellisesti istu, mutta lähestulkoon. Pientä tilkitsemistä täytyy tehdä vielä. Onneksi otin talteen jiirisahan tuottaman sahanpurun. Sekoitan sitä liiman sekaan ja täytän noita suurimpia koloja.

Valokatteen kiinteän osan liimaus menossa. Päädyt olen jo liimannut. Seuraavana on vuorossa tausta.

Tänään olisi tarkoitus aloitella haihtumisaltaan kehysten rakentaminen. Päädyin aloittamaan kehyksistä, koska tuntuu siltä, että se on helpompi kasata niin. Pelkkien ohuiden akryylilevyjen silikonointi kasaan tuntuu hankalalta. Ja kehykset oli kuitenkin tarkoitus laittaa ympärille.

Kuvia tulossa, ehkä. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti